fredag 7 augusti 2015

Scoouting for Boys

Robert Baden-Powells gamla trevliga bok är en av de bäst säljande böckerna i världen. Han grundade scoutrörelsen 1907 och även om de då kallades för pojkscouter fanns det även flickscouter redan från början. 1909 fanns det 11000 pojkscouter och 6000 flickscouter.


Boken innehåller många bra tips på hur en riktig scout ska uppträda.

Slakta djur: Om du är en nybörjare på att slakta med kniv, är det ibland lämpligt att först slå djuret medvetslöst med ett slag på huvudet med en stor hammare eller baksidan av en yxa.



Rädda någon som fallit framför ett tåg: Om tåget är nära, lägg dig platt på spåret och få mannen att också göra det tills tåget passerar över medan alla andra springer runt och skriker i panik och inte gör något alls.



Självmord: När en man har gått så långt att han försöker ta livet av sig. Bör en scout veta vad han ska göra med honom. Om han har tagit gift, ge mjölk och få honom att kräkas genom att kittla insidan av halsen med ett finger eller en fjäder… Om han har försökt hänga sig, skär ner kroppen genast och var noga med att stödja den med en arm medan snaran skärs av. En nybörjarscout kan ibland känna sig besvärad av att hantera en medvetslös eller död man, eller till och med av att se blod. Han kommer inte att vara till mycket nytta innan han kommer över sådana dumheter.

Jag visste inte att scouting handlade så mycket om att hantera döda djur och människor, jag trodde det handlade om att elda. Nedan kan vi se att scouterna också behövde ha andra talanger, som påhittighet, akrobatisk förmåga och ett stroppigt gångsätt.

En scout finner alltid på råd

Man går inte hur som helst när man är scout

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar